marți, 8 ianuarie 2008

Pe biroul unei lady

Nu vreau sa ridiculizez efortul binevenit de a scoate la iveala micuta lady din fiecare. Dar ma oboseste pana si incercarea cea mai mica de a-mi imagina cum ar fi sa respect acest tipar. De exemplu, cum ar fi sa imi organizez biroul ca o lady? Contraziceti-ma daca n-am dreptate: o lady are carti de vizita tinute cu grija intr-o cutie eleganta ca sa nu se indoaie/ murdareasca. Mai are un biblioraft cu o nuanta mai inchis decat culoarea biroului, in care sunt aranjate documente in ordinea in care are nevoie de ele, o agenda de asemenea asortata cu biroul, in care sunt notate alfabetic numerele de telefon ale clientilor ei si care este periodic revizuita si actualizata ca prin minune, adica fara sa apara in ea stersaturi sau taieturi cu pixul.
O lady nu isi lasa mobilul pe birou (ci in servieta, inchis) ca sa nu o deranjeze in timpul unei intalniri, oricat de insignifianta ar putea parea aceasta intalnire noua, profanilor. Ea nu are pe birou fotografii pentru ca stie ca e nedelicat sa amesteci viata privata cu afacerile si nici nu are casti, pentru ca nu ar da niciodata senzatia ca zgomotul de fond o deranjeaza sau ca vrea sa asculte ceva ce ceilalti nu aud. Nu vei gasi pe biroul ei impecabil vreo cana sau vreun pahar care ar putea sa sugereze macar ca ea se hraneste si digera ca oricare dintre noi.

Cu siguranta o lady nu are pe birou o cutie cu Mos Craciun plina cu bomboane M&M, casti de urechi pufoase cu manusi asortate, o cutie verde de ceai nepalez, o punga de mate, un vas de baut mate, 756 de poze, o cana murdara, un pinguin care-ti masoara timpul in care faci ceai, o machetica mica a casei lui Hundertwasser, furculite de plastic, bete de scortisoara, un buzunar de blana albastru, o vedere cu Singin' in the rain, o trusa de supravietuire, 3 gume de sters, o ratusca de cauciuc, un martisor cu extraterestri, doua colaje, o pudriera roz.

Ce spune asta despre mine? Nici nu ma gandesc sa fac un pas mai departe si sa-mi imaginez...de exemplu...cum ar fi sa am in calitate de lady audienta la presedinte sau la Papa (de parca!).

5 comentarii:

hunkypunky spunea...

je ne veux pas travailler!je ne veux pas dejeuner!je veux seulement degouter, et puis je dort!
(cu mici abateri de la varianta originala ;P)
muah!

Irina spunea...

Din categoria 'domnita biroului, si nu invers', spicuiesc si eu, de la stanga la dreapta, urcand apoi pe peretele adiacent: mos craciun de lemn care nu se da dus, pahar cu floare rosie uscata, un con, doua scoici si o piatra yin yang, o gargarita (ua ua, dintre acelea ce se dau de trei ori peste cap dar tot gargarite raman), telefonul neinchis, fotografie contopitoare de vieti duale, compu cu desktop intersanjabil o data pe saptamana (azi, l'etoile souffrante, iti tirmit eu pe mail), cana cu porc pufos ce nu se spala niciodata, buchet de creioane colorate, cub de cristal magic, teanc de foi perpetuum mobile, trompeta de hartie cu puf roz, suport de foto in forma de casuta cu morisca.
Pe perete: raftul cu amintiri, nu spicuiesc decat: cutiuta roz de ceai la purtataor, conuri, ghinde, frunze uscate, lebadute de stical si masina piramidala plus memoriile a trei concerte inubliabile, poezii, fotografii, un evantai, postituri colorate, coji de portocale, of , nu mai am rabdare.

Si desi nu pare, sa stii ca exista o ordine frumoasa in acest haos

Ladylike yours,

I

Crisa spunea...

Ce lady esti tu, Irino! Ce sta inchis in cubul tau de cristal magic? Si ce puteri are el? Of, ce-as vrea sa stiu?

Anonim spunea...

si ce daca pe birou se afla o scrumiera in permanenta plina? zici tu ca o lady nu fumeaza deloc deloc? si ce daca manusile stau fix dar fix langa monitor si in nici o alta parte? si lor le e frig zau asa! si ce daca telefoanele stau toate pornite pe birou? o lady are nevoie sa comunice! cum altfel sa fie langa neajutorati? cuuuum?
p.s. si cum sa pui o lady sa introduca caracterele pe care le vede in imaginea de mai sus?

Crisa spunea...

Imi place faptul ca manifestul meu recruteaza un nou tip de lady, o lady vie. Sa aruncam cat colo cartulia cu pagini aurii si sa inventam noi o definitie pentru ce inseamna sa fii o lady.

Deocamdata nu indrazneste sa fie decat un comment, poate candva va deveni un post.