sâmbătă, 9 februarie 2008

Am fost si eu Romea

Am primit reprosuri pentru pauza ingrata in ultimele zile, cand aparent am stricat efectul cafelei de dimineata. Asa ca am promis povesti suculente care sa-mi justifice lipsa.

Nu, nicidecum n-am lenevit, ci am fost tot pe drum, tot pe drum. Miercuri am pornit la drum inainte sa se crape de ziua, la 4:30, ceea ce e inuman. Nici vorba sa o fi facut din proprie vointa, ceea ce m-ar fi transformat fara indoiala intr-o Noctia neprietenoasa; am fost dusa de val, cam asa ca Romea Gitanos.
Si, exact ca in Kerouac, am stat la taifas cu cei mai frumosi nebuni, mici si mari, de la care am aflat cum muzica te poate face sa te simti ca intr-un vis sau ca intr-un salt cu parasuta. Dar cele mai senzationale povesti sunt cele ale pustilor de 12 ani, care mi-au umplut serile de voie-buna. Asa ca v-am adus si voua cateva...

"-Manelistii sunt niste mincinosi. Stii cum am ajuns eu la concluzia asta?
-Cum?
-Pai sa-ti zic. Inainte am fost rockista. Dar nu era asa marfa sa fii rockista, ca nu asa multa lume asculta rock, mai multi prieteni de-ai mei era rapperi. Asa ca m-am facut si eu rapperita. Si dupa mine s-a facut si prietena mea cea mai buna, care ea fusese inainte manelista. Si stii ce-a facut, ma? A zis la toata lumea ca EU M-AM FACUT DUPA EA!!"

"-Anul asta cel mai trendy e movul, daca vrei sa fii pe val trebuie sa te imbraci in mov.
-Hm...Si ce mai trebuie sa pun pe mine ca sa fiu trendy?
-Pai...o bluza pana la solduri, asa mai larga. Mov, ti-am zis, mov trebe sa fie. Si pantaloni pana, stii cum sunt aia?
-Cum sunt?
-Pai asa, mai largi sus si stramti in jos....Asa...si tenisi d-aia cu sireturi groase, fat-lace le zice...si colorate, neaparat unul de o culoare si unul de o culoare. Si multe bratari colorate, ca fetele de la RBD. Si parul sa ti-l faci Emo.
-Cum e aia Emo?
-Asa, cu bretonul pe ochi, si intins cu placa, si asa ridicat in varful capului, se numeste cuib."

Ce-am invatat din aceasta calatorie? Ca am imbatranit si nu mai eram la curent cu nimic: nu stiam ca un teen care se respecta trebuie sa aiba cel putin un prieten Emo, sa schimbe stilul muzical preferat cam o data la 6 luni, sa stie ce freza e asociata carui stil de muzica si sa nu faca niciodata confuzia fatala de a purta dungi gri sau maro daca nu e houser! Doar nu vrem sa lansam mesaje eronate!
Deocamdata am facut un popas de doua zile...dar luni o luam de la capat cu calatoria, de data asta in partea cealalta a tarii. De-abia astept sa vad ce povesti mai dezvaluie cititorii de Popcorn si fanii Pimp my Ride de acolo.
Va tin la curent

Si ca sa intelegem mai bine, rasfoim asa:
Jack Kerouac - Pe
drum
Fanus Neagu
- Frumosii nebuni ai marilor orase

6 comentarii:

Ramona Gabar spunea...

Excelent! :))
Trebuie sa marturisesc ca port chiar in acest moment un maiou cu dungi gri. Pe vremea mea jur ca asta nu insemna nimic!!! Imi pare rau!!!

Crisa spunea...

Aparent nu mai stiu sa fac altceva pe net in cele 20 de minute libere dintre discutii decat sa ma pun la zi cu cine ce-a mai scris in frumoasa lista de bloggeri preferati.

Pana nu ma intorc la magicopiii mei housofili (Bamse m-a avertizat, si pe buna dreptate, ca in Timisoara este o scoala de DJ), iti spun ca in lumea reala care se pare ca pe noi ne-a ocolit, nici o dunga nu e intamplatoare si orice gri inseamna ceva.

Lina spunea...

Ufff...eu prefer lumea... hmmm...lumea in care dungile nu inseamna nimic dar bulinele, bulinele si curcubeul...aaa, si mai e si purpura care cica simbolizeaza trecerea dintre octavele...
(nu despre asta era vorba, nu? :o))

Crisa spunea...

Nu, nu despre asta era vorba. Doar daca prin purpura intelegi nu Sahasrara, ci movul care SE POARTA ANUL ASTA! Invatam si noi ceva?

came spunea...

oare faptul ca mie nu imi place culoarea mov inseamna ceva? poate faptul ca sunt batrana inainte de vreme?
in schimb am o atractie netarmurita fata de dungi (cele de pe tricouri nu de pe buletin)- fara de numar si indiferent de culoare..de preferat totusi orizontale. Chiar, nu ne-ai spus daca dungile trebuie sa fie pe verticala, diagonal sau orizontala. Asta oare conteaza?

Crisa spunea...

Start wearing purple, si dungi neaparat orizontale. Da, ne-am pus la curent!