luni, 12 iulie 2010

A sosit Maria!!

Maria a sosit. Cu o zi mai devreme decat preconizat. Atat de devreme incat m-am trezit din somn la 7 dimineata cu un mesaj de la Merveilleuse soeur, citez: Gata, vine Maria. Sunt la spital. N-am mai citit si restul mesajului care anunta ca mai dureaza vreo 2 ore tot procesul, pentru ca am intrat in vrie si intr-un gest de panica am trantit telefoanele cu dreapta de-au zburat cat colo, in timp ce cu stanga trageam de Teodora, bolborosind Teodorooo, nu dormi, s-a nascut Maria! Teodora dormea. 


Nu pot sa comunic nimic din extraterestrul eveniment si nici poze nu pot sa pun, pentru ca in calitate de mama sora mea are exclusivitate si la comunicatele si la imaginea Mariei. Dar atat va spun, arata ca o craiasa, e mica, rotunda si roz si nu seamana cu nimeni din familie. Slava Domnului!


Povestile pentru adormit Maria vor veni cand ma voi linisti putin si nu mi se va mai parea cel mai grozav lucru care mi s-a intamplat vreodata. Inca sunt in vrie. De vina e mesajul de la 7 dimineata.

miercuri, 7 iulie 2010

Rut si elanul

Proaspat intoarsa din Varsovia. Unde am dansat menuet la nunta micutei Rut, roscata cu ochi albastri, pe fenotipul polonez daca polonezii ar fi roscati. Pe bune menuet, Simino, nu glumesc, dansul lor traditional de nunta presupune 200 de oameni care fac 1-2-3-bounce (asa mi se spunea mie in ureche ca sa stiu ce sa fac, probabil ca ei acolo nu spun "bounce" ci "swadrszjka" sau ceva) si intra in cercuri concentrice din ce in ce mai mici, intr-o coregrafie mai complicata decat Sotronul lui Cortazar.


Asa ca dupa aceasta experienta minunata a menuetului traditional polonez (pentru ca polonezii au inventat tot: menuetul, branza, vinul, berea, ciocolata, chiar si pe Dracula tot ei l-au inventat, de fapt ei au inventat chiar si conceptul de inventie, asa cum stie oricine care cunoaste un polonez cat de cat), ii dorim lui Rut o viata minunata impreuna cu elanul ei. Ce-i dorim lui Rut? Sa faca filme de desene animate, sa cante la pian, sa danseze menuet, sa indragosteasca japonezi, sa asculte concerte de Chopin asezata pe iarba in parcul Lazienki, sa gateasca fara carne, sa nu gateasca daca n-are chef, sa se rataceasca in vacante prin Romania nesemnalizata, sa se imbrace in turquoise, sa-si faca parul din ce in ce mai rosu pana explodeaza, sa traiasca in Dublin, in Varsovia si in Berlin in acelasi timp. Si sa faca ce vrea ea atat timp cat elanul e de acord cu asta!


Ce nu-i dorim lui Rut? Sa nu-si petreaca vacantele in Halkidiki, Kusadasi sau Nessebar la all-inclusive, dupa care sa se intoarca si sa se planga ca s-a ingrasat 3 kg intr-o saptamana, dar ca totusi all inclusive nu e mare combinatie, cat poate sa manance cineva ca sa se merite? Sa nu-si oblige prietenii sa se uite 2 ore la pozele din Halkidiki, poze in care ea e in bermude si cu sapca, asa cum n-ar trebui sa umble o lady nici daca e maritata de 13 ani. Sa nu ajunga sa se bucure mai mult daca primeste forme de briose decat daca primeste ciocolata direct preparata, ambalata, gata de mancat. Sau daca face toate astea (pentru ca aia e, pe prieteni ii accepti oricum, mai ales daca sunt polonezi, fiindca ei au inventat conceptul de prietenie), macar sa zica dupa aia: "Kurwa! Hai sa bem pentru asta!"