miercuri, 21 mai 2008

Cum se simt degetele tale azi?

Lina are cele mai frumoase degetele din lume. Poate pentru ca par inventate: asa de subtiri, cu unghiile lor perfecte. Si asa de linistite, ca te miri cum de nu e ea toata la fel de linistita ca degetele ei.

De la degetele Linei am invatat ca degetele noastre traiesc alta viata decat noi. Cea mai buna dovada ca degetele simt altceva decat tine este sa privesti ce-au desenat dupa ce ai vorbit la telefon cu cineva. N-ai gasit niciodata norisori dupa o discutie despre un brand portfolio alignment? Sau un tractor dupa o discutie despre cea mai frumoasa rochie alba? Asta pentru ca degetele n-au nici o treaba cu starea ta de spirit, sunt pe cu totul alta lungime de unda. Degetele sunt fermecatoare cand vor ele, desi tu numai fermecatoare nu te simti; sunt nervoase cand tu vrei sa uiti de tot; sunt linistite cand tu te zbati; mangaie cand iti vine sa zgarii; sunt pline de farse rautacioase cand tu vrei sa mangai. Degetele sunt ca niste copii. Ai observat ca jocul lor are alte reguli decat regulile tale?

Si ca sa intelegem mai bine, vedem cum e cu:
Gellu Naum si al lui Deget Musa

2 comentarii:

hunkypunky spunea...

degetele mele sunt obosite si prafuite. s-au imbufnat asa de tare si s-au umflat atat incat nu mai pot sa scot verigutele din jurul lor decat cu crema cu miros de musetel!
ce sa fie oare?

Matei Badea spunea...

As spune ca degetele sunt niste personaje foarte de treaba. Desi ignorate o mare parte a timpului, cand stai degeaba, te uiti la tv (sau orice alta activitate care nu le implica) ele isi vad in liniste de treaba lor(si sunt convins ca fac ceva in timpul asta).Ele isi intrerup indata activitatea pt a-ti sari in ajutor daca ai nevoie. Nu zic niciodata ca le e lene, ca n-au chef, nu se supara si nu iti cer mariri de salariu .
Degetele sunt ca niste frati mai mici si mai prosti care spun despre tine lucruri pe care poate nu doresti sa le spui. Le spun celorlalti daca esti tanar sau batran, daca muncesti pe camp sau in birou, daca esti manelist stilat cu negru sub unghii si manichiura facuta, pescar sau chitarist.